vineri, 2 aprilie 2010

De ce mâncăm mai prost şi mai scump decât alţi europeni?

de Ionuţ Bălan

Locuitorii din Cehia îşi permit să aloce, în medie, o zecime din veniturile lor pentru recreere, dublu faţă de români, iar ponderea cheltuielilor populaţiei cu restaurantele şi ho­telurile e de peste patru ori mai mare decât în România. Asta întrucât cehii au ajuns la o productivitate a muncii de trei sferturi din media UE, în vreme ce noi suntem doar la jumătate.
Românii mănâncă şi mai puţin, şi mai scump în comparaţie cu ceilalţi europeni. În coşul nostru de consum, alimentele ocupă o pondere de 34,96%. Procentaj mult mai ridicat decât cel din Slovenia (16,3%), Slovacia (17,97%), Cehia (18,1%), Ungaria (20,51%), Polonia (21,48%), Estonia (21,53%), Letonia (23,7%) sau Lituania (25,04%). Şi dublu faţă de media UE-27, de 15,58%!

Pentru a citi întregul articol click AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu