Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

miercuri, 22 iunie 2011

Ovidiu Hurduzeu: „Românii trebuie să fie din nou stăpâni la ei acasă“

Interviu de Răzvan Papasima

Scriitorul Ovidiu Hurduzeu radiografiaza critic peisajul cultural romanesc si da solutii nationalist-distributiste pentru regasirea spiritului si a traditiilor unei societati aflate in plina degringolada globalista. Recent revenit in Romania pentru o scurta vacanta, a sustinut mai multe conferinte intr-un periplu prin tara, dar si in Republica Moldova. Inainte de a pleca spre Statele Unite, Ovidiu Hurduzeu a acordat revistei VIP un interviu ale carui raspunsuri nasc intrebari profunde.

Traiti de aproape doua decenii in Statele Unite, dar ati ramas, sufleteste, in Carpati. Cartile dvs., in special A treia forta: Romania profunda si Economia libertatii, sint dovezi materiale ale acestei captivitati spirituale si, in acelasi timp, o incercare de a schimba starea de fapt din tara. Ce-i lip­seste Romaniei pentru a fi bine?

Romanii trebuie sa fie din nou stapini la ei acasa. In prezent, Romania nu mai este o casa, o gospodarie, ci o gara in care astepti trenul pentru o alta destinatie. Nu mai este o patrie, ci un loc unde se fac bani sau se crapa de foame, un cazinou sau un ghetou, o locuinta temporara, pe care vrei cit mai repede s-o parasesti. Cred ca majoritatea romanilor isi pregatesc copiii sa para­seasca tara. Cind esti mereu pe picior de plecare, nu-ti mai pasa ce se intimpla in jur. De aici, lipsa de reactie a popu­latiei fata de toate evenimentele negative care o afecteaza. In ochii multora, a lupta pentru Romania, a fi patriot, nationalist sau cum vreti sa-i spuneti, a devenit o actiune subversiva. Pina nu dispare patologia sociala a „pa­rasirii corabiei“, nu prea exista sanse pentru o schimbare la fata a Romaniei.

Pentru interviul integral în revista VIP click AICI.

Niciun comentariu: