de Ionuţ Bălan
Locuitorii din Cehia îşi permit să aloce, în medie, o zecime din veniturile lor pentru recreere, dublu faţă de români, iar ponderea cheltuielilor populaţiei cu restaurantele şi hotelurile e de peste patru ori mai mare decât în România. Asta întrucât cehii au ajuns la o productivitate a muncii de trei sferturi din media UE, în vreme ce noi suntem doar la jumătate.
Românii mănâncă şi mai puţin, şi mai scump în comparaţie cu ceilalţi europeni. În coşul nostru de consum, alimentele ocupă o pondere de 34,96%. Procentaj mult mai ridicat decât cel din Slovenia (16,3%), Slovacia (17,97%), Cehia (18,1%), Ungaria (20,51%), Polonia (21,48%), Estonia (21,53%), Letonia (23,7%) sau Lituania (25,04%). Şi dublu faţă de media UE-27, de 15,58%!
Pentru a citi întregul articol click AICI.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu