Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

miercuri, 10 februarie 2010

"Coşul ţărănesc" – soluţie distributistă alternativă



„Think Outside the Box“ scrie despre o soluţie prin excelenţă distributistă: mic şi curat, de la persoană la persoană.

Pentru text click aici.

Cine spunea că distributismul e imposibil în România, că distributiştii „par a nu înţelege mai nimic din mersul lumii de azi“?

2 comentarii:

Ovidiu Hurduzeu spunea...

Este vorba de agricultura sprijinita de comunitate descrisa in "Economia libertatii" de catre conservatorul traditionalist Allan C. Carlson. Prin aceasta metoda de cooperare dintre producator si consumator se elimina "intermediarul". Exista diferite forme de cooperare dintre producator si consumator, pe baza de abonament sau pe contract de tip "risc si recompensa" (vezi detalii in "Economia libertatii p.291 si http://www.nal.usda.gov/afsic/pubs/csa/csa.shtml

Anonim spunea...

Despre "Coşul ţărănescu" a scris şi Adevărul - vezi
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Cluj-Napoca-Cosul_taranesc-comandat_online_0_200380546.html
şi Făclia de Cluj - vezi
http://www.ziarulfaclia.ro/-8220-Co%C5%9Ful-%C5%A2%C4%83r%C4%83nesc-8221---produse-ecologice-%C5%9Fi-tradi%C5%A3ionale-pe-baz%C4%83-de-abonament+35944.
În afacere e implicat şi Dacian Cioloş, probabil ca să asigure legăturile europene.
Proiectul nu e ecologic, aşa cum este prezentat public, ca să obţină finanţare europeană, ci distributist.