Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

vineri, 19 martie 2010

Bulgaria interzice total culturile modificate genetic


Stimati membri ai presei,
Dragi colegi,

Va transmitem o veste minunata care vine din Bulgaria.
Astazi, Parlamentul Bulgariei a adoptat modificari la Legea care reglementeaza Organismele Modificate Genetic (OMG) care nu vor mai permite cultivarea de plante modificate genetic in tara lor.

Culturile modificate genetic nu vor fi permise pe o zona de 30 de km in jurul ariilor protejate, pe o zona de 10 km din jurul stupilor de albine si pe o zona de 7 km din jurul culturilor certificate ecologic – toate acestea ducand la o interdictie totala in intreaga tara de a cultiva plante modificate genetic.

Sofia News Agency a redactat un articol relevant pentru acest important eveniment, care a fost preluat de Centrul de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic si poate fi gasit aici.

Speram ca aceste informatii sunt de interes pentru dumneavoastra.

Cu stima,
Centrul de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic
Strada David Francisc, nr. 10/5
400102 – Cluj Napoca, Romania
Tel/Fax: +4(0) 264 599 204
E-mail: contact@infomg.ro
www.infomg.ro

Niciun comentariu: