Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

vineri, 5 martie 2010

Fals anticomunism, numele tău e Tismăneanu


Editorialul lui Mircea Platon din „Ziua veche“ are titlul Anticomunismul minimal şi se ocupă de profitorii de gen Vladimir Tismăneanu, specialişti fără egal în tocatul banilor oferiţi cu suspectă dărnicie de statul român pentru ca românii din ale căror buzunare vin banii să fie dresaţi în noile religii secularizate.

„Cine are răbdarea să citească scrierile dlui Tismăneanu va observa că «anticomunismul» dlui Tismăneanu e de fapt o răfuială cu România veche, patriarhală. Pentru dl Tismăneanu şi ciracii domniei-sale, vinovaţi de comunism sunt Eminescu şi părintele Stăniloae. Anticomunismul dlui Tismăneanu e un vehicul pentru neoliberalism, pentru atomizarea poporului român şi pulverizarea societăţii româneşti.“

Pentru a citi întregul articol click AICI.

Niciun comentariu: