Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

marți, 7 decembrie 2010

Guvernul suedez arestează un tată care şi-a educat copilul acasă



Agenţia de ştiri ChristianNewsWire a făcut cunoscut publicului larg un incident tulburător care prefigurează lumea spre care ne îndreptăm.

Chrsiter Johansson, tatăl lui Domenic Johansson, în varstă de 9 ani, şi soţul lui Annie Johansson, a fost întemniţat de autorităţile suedeze pentru vina de a-şi fi reţinut copilul acasă peste noapte într-o vizită „neaprobată“.
„Guvernul suedez a pus această familie într-o situaţie intolerabilă şi a exagerat atunci când domnul Johansson şi-a luat copilul să petreacă o noapte acasă“, a spus Michael Donnely, avocat al Home School Legal Defense Association (HSLDA).
Cu un an şi jumătate în urmă, poliţia suedeză a dat năvală în avionul în care familia Johansson se îmbarcase pentru a pleca în India, ţara de baştină a lui Annie. Poliţiştii nu aveau mandat de arestare şi nici nu l-au pus sub acuzare pe Domenic Johansson. I-au luat copilul, separându-l de familie, invocând drept motive faptul că băiatul era educat acasă (homeschooling), că avea câteva carii netratate, ca şi decizia lui Domenic de a nu-şi vaccina fiul conform „calendarului de vaccinare“ recomandat de autorităţile suedeze.
„Această familie a fost pur şi simplu distrusă de guvernul suedez. Tratamentul care i-a fost aplicat este îngrozitor. Părinţilor lui Domenic li se permite să-şi viziteze fiul doar o oră la cinci săptămâni şi să vorbească la telefon cu el doar 15 minute, din două în două zile“, a declarat Donnelly.
Ruby Harrold-Claesson, un reputat avocat specializat în drepturile omului şi preşedinte al „Comitetului nordic pentru drepturile omului“ a spus că „în cei 20 de ani de practică pe care îi am, n-am întâlnit niciodată un caz care să comporte atâtea abuzuri din partea autorităţilor“.
„Guvernul n-ar trebui să-i răpească şi să-i închidă pe copii pentru simplul fapt că nu-i place «şcoala de acasă» (homeschooling). Or, exact asta s-a întâmplat“, a declarat consultantul juridic pentru Europa al ADF. „În ciuda deciziei neinspirate a domnului Johansson, singura primejdie în cazul acesta este cea reprezentată de un guvern care s-a îmbătat cu propria să putere. Asemenea circumstanţe nefericite survin atunci când un guvern atotputernic îl aduce pe un părinte în pragul disperării, aşa că serviciile sociale să facă bine să nu pretindă că au fost luate prin surprindere. Home School Legal Defense Association (HSLDA), în parteneriat cu Alliance Defense Fund (ADF) au supus cazul lui Johansson atenţiei Curţii Europene a Drepturilor Omului.
Notă: Home School Legal Defense Association (HSLDA), un ONG înfiinţat acum 27 de ani, cu 85.000 de membri, este o asociaţie renumită care susţine dreptul legal al părinţilor de a-şi educa copiii acasă.
ADF este o alianţă a juriştilor creştini şi a altor organizaţii asemănătoare care apără dreptul oamenilor de a trăi liber în conformitate cu credinţa lor religioasă. Lansată în 1994, ADF foloseşte o combinaţie unică de strategii, training, subvenţii şi acţiuni juridice pentru a proteja şi păstra libertatea religioasă, precum şi sanctitatea vieţii, căsătoriei şi familiei.

(Traducere de Ovidiu Hurduzeu)

Niciun comentariu: