Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

marți, 13 iulie 2010

ŞTIRI DIN ROMÂNIA PROFUNDĂ. Roşiile, regine la Macea


În dimineaţa zilei de luni, 31 mai 2010, prietenul Ovidiu Hurduzeu, subsemnatul, Alexandru Ciolan, şi viteaza Mărgărita Geică ajungeam, conduşi de inimosul Gabriel Vladu, în Macea (Arad). Ploaia ne dădea planurile peste cap... În loc să vizităm serele, ne-am refugiat în casa parohială şi am stat îndelung de vorbă cu preotul Tudor Budeanu. Şi am mai apucat să trecem, înainte de plecare, pe la biserica parohială. Şi să ne fotografiem în tinda bisericii...
Aflăm acum, semnalată şi postată de Oana Rotaru pe ziuaonline.ro, despre sărbătoarea roşiilor de la Macea, în a cărei organizare pr. Tudor Budeanu s-a implicat cu vigoarea care îl caracterizează.
Ne facem datoria de onoare de a semnala ştirea despre a doua ediţie a Festivalului părădaicilor de la Macea, preluată din Arad online.

Niciun comentariu: