marți, 12 octombrie 2010
Cum ne învaţă multinaţionalele să mâncăm... fecale
Am primit un mail cu textul de mai jos, pe care vi-l prezentăm periat şi redactat. Nu ştim de unde provine, dar e un semnal de alarmă care ar trebui să ne pună în gardă.
Puţină lume ştie ce mănâncă. Şi mai puţină lume citeşte ambalajul a ceea ce mănâncă. Şi încă şi mai puţină lume are noţiuni de microbiologie.
Iaurturile probiotice – invenţia concernelor americane –, spre exemplu, conţin bacterii care nu au fost folosite niciodată în alimentaţie. Una dintre aceste bacterii este specia „Bifidobacterium bifidum“. Aceste bacterii se găsesc de obicei în flora vaginală, în rect şi în tractul uro-genital, în excremente de porc şi ale altor animale. Aceste bacterii nu sunt prezente în mod normal în intestinul subţire, în stomac sau în gură, în afara situaţiei în care omul a avut un contact direct cu cele de mai sus.
Bacteriile bifide nu supravieţuiesc, de regulă, acidului din stomac atunci când sunt ingurgitate, pentru a nu periclita flora din intestine, în special din cel subţire.
Concernele nu numai că ni le-au introdus în iaurturi, dar le-au şi modificat genetic ca să supravieţuiască acţiunii acidului gastric. De aici se vede şi reaua-voinţă şi perversitatea celor care le-au inclus în consumul, inconştient, al omului contemporan.
Prin intermediul iaurtului „probiotic“ folosit ca un cal troian microbiologic, aceste bacterii vaginale şi fecale modificate genetic ajung în intestinul subţire al omului. Şi acest lucru duce la tot felul de probleme ulterioare, căci se schimbă flora naturală, care este înlocuită cu o floră tipic vaginală. Danone & Co vă creează deci un fel de floră vaginală în intestine – ceva contrar naturii umane şi cu efecte nocive pentru sănătate.
Cunoscutul specialist în tehnica alimentară Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germană ca specialist în alimentaţie, a făcut cunoscut acest fapt în una dintre cărţile sale. Puţini au aflat, însă... La televizor el nu poate vorbi despre aşa ceva – şi nici nu este îndemnat să o facă. Nu-i de mirare, la cât câştigă din reclamele pentru iaurturile probiotice posturile de televiziune. Cum să-şi alunge clienţii?
Citatul din carte cu privire la acest truc şi daunele aduse de consumul de probiotice poate fi găsit aici, în limba germană – pentru cine ştie germana. Pentru cine nu ştie germana, traducem în continuare câteva paragrafe:
„Bacteriile de iaurt nu au obiceiul să se lipească de pereţii intestinelor, căci ele trăiesc din lapte proaspăt şi nu din lucrurile digerate. Pe de altă parte, bacteriile probiotice nu sunt în stare să acrească laptele, această sarcină având-o bacteriile lactoacide. De aceea, preţioasele bacterii (probiotice) se introduc pe altă cale, ulterior, în iaurtul deja fermentat.
Bacteriile din fecale, din secreţii vaginale sau din bacterii care au fost izolate la pacienţi reprezintă, după microbiologul alimentar prof. Michael Teuber, noi specii. Sunt bacterii create de geneticieni din fecale de porc sau din intestinul şobolanilor. Sunt bacterii a căror specie nu este definită clar şi care au fost testate, fără scrupule, inclusiv pe sugari. Aici trebuie specificat că bacteriile bifide pot fi şi patogene, aşa cum avertizează specialistul elveţian. Unele bacterii bifide pot provoca carii şi chiar meningită“.
Aşadar, aceste bacterii nu pot produce iaurt din lapte! Ele sunt amestecate în iaurt DUPĂ ce acesta a fermentat.
„Consumul produselor probiotice poate deci să afecteze flora intestinală. Pentru microbiologi, acest fapt nu este o surpriză. La urma urmei, nici o bacterie nu are chef să se lupte cu alţi patogeni. Bacteriile se ceartă mai degrabă cu rudele lor, care au aceleaşi preferinţe alimentare.
Într-adevăr, indiciile despre efectul nociv al produselor probiotice nu lipsesc. În anul 2000, presa germană scria: «iaurturile probiotice pot periclita viaţa». La originea acestor scandaluri era un congres de medicină din Birmingham, unde imunologul vienez dr. Wolfgang Graninger îşi prezentase rezultatele cercetărilor. Conform acestora, iaurturile probiotice pot duce la persoanele cu sistem imunitar slăbit la boli periculoase precum meningita, pneumonia sau septicemia. La acel congres a fost prezentat cazul unui diabetic în vârstă, care a făcut în urma consumului de probiotice un abces la ficat şi care a putut fi salvat doar prin operaţie. Directorul spitalului vienez, dr. Elisabeth Pittermann, a scos după aceasta întâmplare iaurturile probiotice din meniul spitalului. Firma Scheitz din Andechs, care produce iaurturi ecologice, a eliminat bacteriile probiotice din lista de ingrediente. Cine vinde cu plăcere produse cu bacterii care, atunci când sunt depistate de specialiştii în igienă reprezintă o dovadă de contaminare cu fecale?“ (Udo Pollmer)
Problema şi mai gravă este că de la introducerea „proboticelor“ concernele au convins, încetul cu încetul, fie prin persuasiunea tipic americană, fie prin preţul mai mic al acestor culturi, cam toţi producătorii de iaurturi – indiferent că sunt probiotice sau nu – să folosească aceste bacterii nocive la prepararea iaurtului, aşa că este greu de găsit un iaurt natural, obţinut cu bacterii tradiţionale. Bacteriile tradiţionale folosite la prepararea iaurtului provin de la viţel sau vacă. După Pollmer, ele se numesc Streptococcus thermophilus şi Lactobacillus bulgaricus.
În Germania, este foarte greu să găseşti azi un iaurt care să nu aibă culturi bifide. Cu alte cuvine, este greu de găsit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale şi fecale.
Mâncăm fecale, fără să ştim, fiindcă îi credem orbeşte pe cei care fac reclamă la TV. Asta este...
Apelând la Google este extrem de greu de găsit un articol din care să reiasă ceea ce acum câteva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii, însă dacă citim cărţi mai vechi sau căutăm cu grijă putem vedea că aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iaurtul, nici cu intestinele şi că, de fapt, fac parte din flora altor organe. Toate articolele noi despre aceste bacterii mint cu bună ştiinţă sau au preluat minciuna de la alţii. De exemplu (vezi mai jos), o firmă vinde un produs cu bacterii bifide din flora vaginală asemănătoare celor care se găsesc în iaurturile probiotice. În general, se ştie – sau cel puţin se ştia – că flora vaginală şi cea din intestine sunt complet diferite. Dar... cine mai gândeşte în ziua de azi? Toată lumea crede ceea ce i se spune. Şi crede orbeşte.
Dacă se folosesc aceleaşi bacterii pentru stomac şi pentru vagin, ceva nu e în regulă, nu credeţi?
Aici, puteţi citi alb pe negru.
Ultimate Flora Vaginal Support Formula contains 50 Billion active probiotic organisms, which are natural residents of the healthy urogenital tract (vagina and urinary tract).
Ultimate Flora Vaginal Support Formula contains 45 billion Lactobacilli and 5 billion Bifidobacteria. Lactobacilli are the most prevalent beneficial bacteria found în the urogenital tract, with lesser numbers of Bifidobacteria. Lactobacilli produce compounds and acids that help to fight the growth of harmful bacteria and yeast.
The urogenital tract is second only to the colon în the number of bacterial residents, and many people experience yeast infections and urinary tract issues when the beneficial bacteria become unbalanced.
The high concentration of probiotics în Ultimate Flora Vaginal Support Formula is designed to help maintain a healthy balance of vaginal and urinary tract bacteria.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Autorul original al textului, a comentat pe Lumea dupa Eufrosin, de indata ce materialul lui a fost publicat. Odata cu el si altii care cunosc subiectul. Adevarul poate fi prost inteles, fara beneficiul lamuririlor suplimentare:
http://eufrosin.wordpress.com/2010/10/05/iaurturile-probiotice-stim-ce-bagam-in-noi/
cel mai bine e sa ne facem iaurtul singuri din laptele cumparat de la tarani. E foarte simplu, un litru de lapte fiert il amesteci cu un litru de lapte crud,il lasi intr-o oala la loc calduros 3 zile. il amesteci, dupa care il pui la frigider. Pastrezi o lingura din el pentru urmatoare productie de iaurt pentru a se face mai repede. foarte simplu se face si branza de vaci, numaidin lapte crud proaspat, nu mai zic de smantana. asa ii putem sprijini si pe tarani caroara li se cumpara laptele pe nimic. eu cumpar laptele cu 2,5 lei si e excelent. e adevarat ca trebuie sa gasesti o persoana curata si responsabila, dar sunt destui.
Trimiteți un comentariu