Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

vineri, 12 martie 2010

MISTERELE CUVINTELOR. Libertar sau libertarian?

de Alexandru Ciolan


Cum să convingi un partid să adopte o doctrină adusă la "vedere" in frumuseţea ei feciorelnică şi lăudându-i zestrea ("La nivel normativ, libertarianismul inseamnă o reintoarcere la originile liberalismului clasic, iar la nivel explicativ şi acţional, o reactualizare a acestora astfel incât ele să răspundă adecvat şi credibil provocărilor ridicate, intre timp, de epoca modernă. s...t Libertarianismul aduce suflul de innoire ideologică in care liberalii se pot regăsi pe de-a intregul satisfăcuţi", "22", suplim. Libertarienii, 20 X 06), iar când s-a mai dezgheţat atmosfera şi s-au mai dezlegat limbile, pe la păhărelul de vişinată, să te ia gura pe dinainte: "Libertarianismul este expresia unei filosofii radicale a libertăţii individuale. Ţelul ultim este abolirea statului, adică o ordine socială bazată esenţialmente pe interacţii voluntare. Ţelul intermediar este instituirea statului minimal", "22" 20 X 06)? Ptiu, drace! Ăsta-i anarhism in travesti!

Pentru a citi întreg articolul în „Ziarul de duminică“ click AICI.

Un comentariu:

Vestitor spunea...

de pe un blog anarhist
nu e nevoie sa publicati comentariul, poate doar daca il considerati folositor ca trimitere la "valorile" promobate de Andrei "It wasn't me" Plesu.

http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=292&cmd=articol&id=11461