Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

vineri, 23 aprilie 2010

Ovidiu Hurduzeu, la Bacău, la „Conferinţele Bibliotecii”


A 8-a ediţie a „Conferinţelor Bibliotecii” va avea loc joi, 29 aprilie 2010, orele 10.00 la sediul Bibliotecii Judeţene „Costache Sturdza” Bacău şi va include o manifestare mai complexă decât de obicei. Două evenimente se vor contopi într-o întâlnire de mare interes. Primul, conferinţa cu o temă extrem de actuală „România profundă: soluţii vechi pentru crize noi” susţinută de scriitorul Ovidiu Hurduzeu, doctor al Universităţii Stanford din SUA, expunere continuată de lansarea cărţilor „Mişcarea conservatoare” de Paul Gotfried şi „Economia libertăţii”, ediţie antologică îngrijită de John Chrisostom Medaille şi Ovidiu Hurduzeu la editura Logos din Bucureşti. Lucrările vor fi comentate de Marius Manta, Alin Voicu, Alexandru Ciolan şi Ioan Enache. Al doilea eveniment este „Ziua bibliotecarului”, un moment special pentru festivitatea de înmânare a premiilor anuale ale Filialei Bacău a Asociaţiei Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România. Acesta e şi motivul pentru care la conferinţă vor participa, pe lângă intelectuali băcăuani, oameni politici, economişti, toţi cei interesaţi de soluţiile pentru revenirea din multiplele crize în care se scufundă societatea noastră acum, şi bibliotecarii publici din judeţul Bacău. Ca de obicei, vor fi deschise mai multe standuri de carte printre care şi cel al Editurii Logos cu lucrările lansate la conferinţă şi cu altele.

3 comentarii:

paireli n. spunea...

Am inteles ca vor fi conferinte si in alte orase din tara. M-as bucura sa anuntati din timp si sosirea conferintei si conferentiarului la Cluj-Napoca.
Multumesc. N.

Mircea Puscasu spunea...

Cum fac sa iau legatura cu Ovidiu Hurduzeu ? As vrea sa organizez si in Suceava aceasta conferinta.

Mircea Puscasu
Fundatia "Sfintii Martiri Brancoveni"-Suceava
Asociatia BUCOVINA PROFUNDA
mnpuscasu@yahoo.com

Mircea Puscasu spunea...

Am nevoie de unele detalii pentru organizarea conferintei la Suceava . Ar fi util daca as avea un nr de telefon sau macar o adresa de e-mail certa la care sa raspunda cineva.:)